Happyland... mjesto sreće i veselih priča

Sreća je za svakoga nešto drugo, no ono što je kod svih isto jest to da nas sve raduju razne male stvari u životu, sitnice koje su često okom nevidljive i osjećaju se samo srcem. Kad dozvolimo srcu da nas vodi kroz život, spremni smo spoznati sve njegove ljepote i čari. I onako istinski uživati u životu. Prepustiti se svemu lijepome što tek dolazi.



Dok nekoga veseli more i kupanje, nekoga veseli kopno i šetnja parkićem. Netko se veseli sladoledu i lubenici a netko kolaču i možda šnicli. Da, i hrana nas veseli. Jedni se vesele bebicama koje stižu i tek se razvijaju u našim trbuščićima dok se drugi vesele dječici koja već oko njih trčkaraju i uljepšavaju im dane i noći, ma svaku minutu. Veselimo se uistinu svemu, cvrkutu ptica, kiši, suncu, nečijem osmjehu, toplini u pogledu, zagrljaju, poljupcu, lijepoj riječi, komplimentu. Sreća je u toliko malih stvari da ih je nemoguće sve pobrojiti. Sreća je ljubav, obitelj, film koji pogledamo u nečijem zagrljaju, doručak u krevet, izlazak u kino. Sreća može biti i nova priča na blogu, pisana riječ koja dolazi iz srca. Nekoga veseli nova knjiga ili časopis, a nekoga slobodno vrijeme za isprobati novi recept ili možda šetnju u prirodi. Ponekad nas razveseli kad u danu stignemo obaviti sve obaveze a ponekad onih nekoliko minuta u danu koje si možemo uzeti za sebe. Nekad je sreća nečiji osmijeh, ili kad starijoj osobi netko pomogne nositi vrećice, ili kad nam muž pomogne pospremiti kuću ili kad nam netko pripremi neko iznenađenje. Sreća mogu biti i blagdani koji stižu, mali ugodni razgovori s prijateljima ili bračnim partnerima, planiranje nekog izleta ili možda rad na tlocrtu nove kućice. Sreća je ples na kiši, šum valova, vjetar u kosi, sunčeva zraka u nečijim naočalama, svaka snježna radost kojih je nažalost sve manje iz godine u godinu. Sreća je ušuškati se pod toplu dekicu kad je vani kao na sjevernom polu, ljuljati se na ljuljački kao kad smo bili djeca, ubrati tulipan, naslikati novu sliku, raditi mjehuriće od sapunice, biti zahvalan na svakom trenutku i životnom iskustvu. No koliko god nabrajali, sreća je uvijek u sitnicama i ona najmanja stvar može razveseliti trostruko više nego nešto materijalno. Zato uvijek govorim da je imamo sve što nam treba u životu i da smo sretni što smo zdravi i imamo u životu osobe s kojima možemo prolaziti kroz život i s kojima možemo tu sreću dijeliti. Ništa ne znače novci, brda i doline kad to nemaš s kime podijeliti ili nemaš zdravlja kako bi u svemu tome mogao uživati. Sreća je svud oko nas, u očima slučajnih prolaznika, u očima naših najbližih, u očima naših muževa i žena, djece. I kod svakoga se ona odražava nekim posebnim sjajem.

Stoga, dobro došli u Happyland, mjesto sreće, mjesto veselih priča i doživljaja. Mjesto koje slavi sreću i male stvari koje unose radost u naše živote. Biti će tu priča o životu, domu, majčinstvu i obitelji, malim životnim radostima, lifestyle priča, priča o izletima i putovanjima, savjeta, iskustava, ponešto za inspiraciju, priča u kojima ćemo se usuditi maštati i ono najbitnije - priča koje će nas veseliti i na svjetlo dana izvlačiti pozitivu. U fokusu će biti sreća i sve što ima bilo kakve veze s njom.




Izvor fotografije

Nema komentara